Udseende

Lædermøbler, men især beklædning og fodtøj af læder skifter ofte udseende.

Hver gang du behandler / renser / rengør / plejer lædervarer, bør du vide at læder ofte skifter udseende.

Det gør det også, hvis du ikke plejer det, men da er det ofte i en mindre heldig retning.

 

De fleste behandlinger vil ændre læderet

Det kan ændre udseendet, eller egenskaberne, eller begge dele.

Når vi taler om forebyggende vedligeholdelse, kan det også i nogle tilfælde bare bibeholde (vedligeholde) de egenskaber læderet har i forvejen.

Slutbehandlingen af det netop garvede læder kan ske på garveriet, sådan er det oftest for møbellæder, og disse lædertyper til møbler, er som regel meget stabile, også med hensyn til udseende.

Hvorimod fodtøj og beklædning, ofte gives en ekstra finish af fabrikanten, og denne finish kan være af meget kort holdbarhed.

Fabrikanterne laver massevis af forsøg på at opnå nye udseender, som gør forbrugerne interesserede i at købe netop dette produkt og ændrer disse behandlinger (finish) hele tiden, i takt med moden eller hvad man tror, vil blive mode fremover.

Læder bliver slutbehandlet meget forskelligt. Både garverier og fabrikanter arbejder løbende på at finde nye midler til at give nye udseender til især fodtøj og beklædning, men også fabrikanter af tasker udviser stor fantasi med slutbehandlingen.

Mange af disse nye overflader er engangsfænomener, det vil sige første gang forbrugeren prøver at rengøre, eller pleje med et effektivt middel, vil det skifte udseende, fordi finishen går af, eller hvad der er værre: går delvis af.

Den almindelige forbruger har ikke mulighed for at få den samme effekt tilbage.

Det lyder måske lidt mærkeligt, men der anvendes vokse og finishmidler, som ikke findes i dagligvarehandelen og det er ofte kombinationen og rækkefølgen af behandlingen med disse midler, der giver den specielle effekt.

Man bør derfor altid forsøge at lave en lille prøve med enten EFFEKT Læderbalsam eller EFFEKTIV Skind Vask på det emne man påtænker at behandle, hvis det er muligt – også selv om du kender vore produkter og har brugt dem til mange andre ting.

Disse to produkter skal og kan bruges på mange forskellige emner og materialer, og næste gang du bruger dem, er det måske i en ny sammenhæng, fordi det næste emne måske er finisheret med ganske andre kemikalier end dem, du plejer at bruge vore produkter på.

Tro ikke denne problematik er tilknyttet EFFEKTIVS produkter alene, tværtimod er vore produkter langt mindre komplicerede og langt mindre problematiske end noget andet produkt til læderpleje.