Semi-anilin

WEBSHOP PRIVAT
WEBSHOP ERHVERV

Karakteristik: Læderets struktur kan ses eller anes. Man fornemmer en form for overfladebeskyttelse. Med lup ses hårsækkene tydeligt med mere eller mindre fyldning. Kan være let vandafvisende. Ret Blødt til forholdsvis blødt. Forskellig, men generelt stor lysfølsomhed.

Semi-anilin er anilin læder med en eller flere former for overfladebeskyttelse, som gør læderet mere modstandsdygtigt over for fugt, snavs og pletter end ren anilin læder.

Nogle kvaliteter får en let pigmentering (farve) på overfladen, inden de påføres overfladebeskyttelse. Denne pigmentering laves ofte lidt changerende for at ligne strukturen i anilin læder.

I praksis kan overfladebeskyttelsen være fra næsten ingenting til temmelig meget. Dog må man formode at producenterne forsøger at få så tynd og blød en overflade som mulig for at nærme sig den rene anilins komfort. Der findes og udvikles til stadighed, så mange nye lædertyper og kombinationer, at de er umulige at klassificere

Semi-anilin læder / skind kan altid behandles og rengøres med EFFEKTIV Skind Vask eller EFFEKTIV Care & Clean.

Ved jævnlig brug kan EFFEKTIV Skind Vask og EFFEKTIV Care & Clean forhindre skader fra sved, friturefedt og lignende.

Hvad gør man så når man er i tvivl om hvilken lædertype man har på sine møbler?

Meget få mennesker véd, hvilken type læder de har på møblerne derhjemme. Det er heldigvis ikke så vigtigt at vide hvad læderet hedder, som at kende dets egenskaber og evne til at suge.

Det vil være rart at vide, hvis man spilder en smule mælk i møblet, om det omgående vil forsvinde ind i læderet eller om man vil kunne nå at hente et stykke papir i køkkenet og tørre det op inden det bliver suget ind i læderet.

Hvis læderet har høj sugeevne, kan man bruge EFFEKTIV Skind Vask eller EFFEKTIV Care & Clean til at fjerne pletten og forebyggende vedligeholdelse. EFFEKTIV Skind Vask eller EFFEKTIV Care & Clean kan uden problemer bruges på alle lædertyper.

Hvis læderet er glat og har lav sugeevne kan EFFEKT Læderbalsam bruges.

Man kan regne med, at de fleste anilin kvaliteter, der sælges i dag, er en eller anden form for semi-anilin, fordi ren anilin er meget sart – faktisk for sart til praktisk brug.