Dækfarvet læder

WEBSHOP PRIVAT
WEBSHOP ERHVERV

Karakteristik: Læderets strukturer og skønhedspletter ses ikke. Læderet har kraftig overfladebeskyttelse i form af dækfarve og finishmiddel. Hårsækkene ses eller anes med lup, men har en tydelig fyldning (de behøver ikke at være helt fyldte). God vandafvisningsevne. Kan være forholdsvis blødt, men ikke i samme grad som anilin. De fleste kvaliteter har god lysægthed, men lysægtheden afhænger også af den enkelte farve.

Ved fremstilling bliver dækfarvet læder i reglen først anilin farvet. Større skønhedspletter og småhuller repareres, og læderets overflade farves (eller lakeres) med dækfarve. Denne dækfarve er uigennemsigtig, og man kan derfor hverken se strukturer eller skønhedspletter igennem den.

Derefter behandles med et finishmiddel (som til dels kan sammenlignes med klar lak ), der beskytter dækfarven mod slitage, snavs, og pletter.

Dækfarve og finishmidler vil til dels udfylde hårsækkene og giver større modstand mod fordampning af sved. Til gengæld er overfladen mere modstandsdygtig over for væske, snavs og pletter end f.eks. anilin og semi-anilin

Denne type læder er den man oftest brugte tidligere – den ens forældre havde. Den er den mest robuste, den nemmeste at holde, at rengøre og den der holder sig pæn i længst tid.

Bemærk: på kvaliteter med tyndt beskyttelseslag kan konturerne somme tider anes, men læderet kan også være præget med en matrice, som giver det et forudbestemt mønster.

Når du ser læder, der ligner dækfarvet læder, kan der også være tale om spalt, det fremkommer når læderet spaltes, dvs. skæres i tynde skiver.

Der bliver således 2 eller 3 huder af hvert dyr.

Det yderste kaldes narvlæder og er den eneste man kan fremstille anilin og semi-anilin læder af.

På ydersiden af de 2 underste huder kan evt. lægges et lag dækfarve, og på disse kan man lave en prægning af et valgt mønster, man kan også lave overfladen helt glat og blank, ved at give en belægning af kunststof eller man kan sælge den som spalt, der ser ud som meget groft ruskind. At spalte huder er ganske almindeligt.

Til dækfarvet læder bruges EFFEKT  Læderbalsam, som giver en fed næring og renser overfladen, eller EFFEKTIV Skind Vask og EFFEKTIV Care & Clean   som rengør mere i dybden, og som giver en mager næring til læderet.

Ved jævnlig brug kan EFFEKTIV Skind Vask eller EFFEKTIV Care & Clean forebygge skader fra sved, friturefedt og lignende.