Hvorfor vedligeholde

Vidste du at 80% af alle reklamationer på møbellæder lader sig bortforklare eller bliver til forbrugerens ansvar?
For at undgå at dine møbler kommer blandt disse 80 %, bør du vide følgende:

De 4 hovedfaktorer der påvirker møblers levetid er:

  • Slitage
  • Tilsmudsning
  • Lysenergi / Sollys
  • Stærk varme

Læder nedbrydes på samme måde som næsten alt andet kød, fisk, mælk, træ, frugt og brød osv.
Så snart processen er startet accelererer den kraftigt.

Det er som, når et æble er begyndt at blive råddent (nedbrudt), så er der ingen vej tilbage. Bliver æblet liggende sammen med andre æbler, smittes de også.
Det der kan forhindre denne oxidation, som det hedder, er anti-oxidanter. Garvestoffet som sidder i læderet er en anti-oxidant, som netop forhindrer at læderet nedbrydes.
Disse garvestoffer ”bruges op” efterhånden som læderet belastes med forurening, sollys og slitage.
For at forlænge tiden inden læderet nedbrydes, skal man derfor tilsætte flere anti-oxidanter (findes i EFFEKT Læder Balsam og EFFEKTIV Skind Vask eller EFFEKTIV Care & Clean )

Der er mange grunde til at give vedligehold af lædermøbler forøget opmærksomhed:
Før i tiden lå crom andelen i læder i niveauet 16%, nu ligger det på ca. 3,5%.
Den lave crom % giver læderet en kortere levetid, der kun kan forlænges med den rette pleje og tilsætning af de rigtige anti-oxidanter.
De samme miljørestriktioner, der har betydet lave crom % i læder har også gjort det sværere for garverierne at skylle huderne efter farvning. Man må derfor regne med mere overskudsfarve i læder og skind fremover.

Ozonlaget nedbrydes og problematikken omkring sollys på møbelbetræk bliver forøget alvorlig meget. Sollysets primære virkning på læder er, at det nedbryder farven i læderet (det blegner).

Det bedste råd er derfor: hold sollys borte fra møblerne.
Det mest brugbare råd: tænk nøje over møblernes pladsering og behandl dem med EFFEKTIV´s produkter efter vejledningerne.

Folks vaner har ændret sig: nu er det almindeligt at spise sammen med TV underholdningen. Dvs. at man spiser i stuen, og nogle tørrer pommes fritternes fedt af i lænestolens armlæn, andre sveder måske meget. Al denne forurening kræver renhold og tilførsel af anti-oxidanter.

Det gøres bedst med EFFEKT Læder Balsam og EFFEKTIV Skind Vask eller EFFEKTIV Care & Clean
Hvor ofte man skal behandle afhænger af belastningen, af lys, forurening, slidtage og varme.

Ligesom med vask af dit tøj, afgør du selv hvor ofte dine lædermøbler skal plejes / renholdes, da det kun er dig selv, der ved, hvordan de bliver belastet.