Lædertyper

Der er dog ikke taget hensyn til, at mens du læser dette, sidder der folk rundt omkring på alle verdens garverier og udtænker nye garvemetoder og nye farveteknikker, samt nye midler til at behandle læders overflade.

Ligeledes arbejder man rundt omkring hos producenter af fodtøj, beklædning, bælter og tasker m.fl. på at få lavet udseender der sælger og udseender der er anderledes end andre producenters varer.

Fodtøjet kan se ud som om det var smurt ind i melklister, det kan have krakeleringer i overfladen, der får det til at se ældgammelt ud, det kan have overflade med striber, så det ser ud, som var det tørret af med en dårlig opvredet karklud osv.

Det gør det selvfølgeligt totalt umuligt at kategorisere alle former for læder og skind. – især hvad angår overfladebehandlinger.

I praksis, er der også en glidende overgang mellem mange af lædertyperne.

Det er heldigvis ikke vigtigt, om du ved nøjagtigt hvilken betegnelse eller handelsnavn læderet på dit produkt har; det er mere vigtigt, at du forstår, hvilke egenskaber det har, så du kan yde den korrekte læderpleje

Hvilken arkitekt, der har tegnet stellet på et møbel eller lavet designet, har oftest intet som helst med læderets kvalitet at gøre.